Et dansk firma har leveret 10 biler tilbage, fordi de ikke vil forbindes med Tesla. Og det skaber nu overskrifter international.
Hos den danske anlægsvirksomhed Tscherning har man så lidt til overs for Tesla, at ledelsen nu leverer 10 af mærkets elbiler tilbage.
Historien, som direktøren selv kom med efter et opslag på LinkedIn, fik første de danske medier til gå i rundhyl, og nu er historien noget hele vejen til udlandet.
Bl.a. har amerikanske Electrek samlet i historien op. Og heller ikke her kan læserne lade være med at blande sig i – og sige deres mening om – den danske beslutning.
– Jeg elsker det. Formentlig kører bilerne på en leasingkontrakt, og så betaler de (Tscherning, red.) for at komme tidligt ud af bilerne.
– De fleste burde sætte etik og moral før penge, skriver brugeren Peter Scott.
En anden, der kalder sig EVDriver91, kan ikke lade være med at bemærke, at det danske firma må have en solid økonomi at gøre godt med.
– Tænk bare på, hvor mange der har købt Teslaer de seneste år, fordi de var opnålige og til at have med at gøre.
Men nu bliver mange gruppepresset til at sælge deres biler, selv hvis det måtte betyde store tab. Det ved jeg i hvert fald, at jeg ikke ville have råd til.
En tredje læser bemærker, at det er godt for danskerne, at de nu slipper af med Teslaerne, og at folk i sammeombæring bør forlade X – det tidligere Twitter – fordi Elon Musk ejer det.
Tilbage hos anlægsvirksomheden med hovedsæde i Hedehuserne har man tænkt sig at erstatte Teslaerne med europæiske biler.
Og det er de ikke ene om. Tidligere på året udkom fagforbundet Business Danmark med resultatet af en rundspørge blandt sine medlemmer.
– Min virksomhed har netop annulleret bestillingen af flere Teslabiler. Fremover får vi europæiske biler i stedet, siger en dansk firmabilist, der ifølge Business Danmark ikke tør stå frem med navn af frygt for sin amerikanske forretning.
I rundspørgen svarer 2 ud af 3, at bilens oprindelsesland har stor betydning for deres valg. Mange af de Teslaer, der nu får firmabil-bilister til at rynke på næsen, kommer dog slet ikke fra USA eller fabrikken i Tyskland, men fra Kina.
Tak fordi du læste med. Har du set en fejl i artiklen? Så fortæl os det: [email protected]