Dansk Le Mans-vinder bliver – igen – Porsche-fabrikskører

Holdkammeraterne Kevin Estre (højre) og Michael Christensen. Foto: Porsche

Michael Christensen, der har kørt legendariske sportsvognsløb som 24-timers Le Mans, skal igen kører for Porsches fabrikshold.

Ingen danskere har gennem historien betydet så meget for Porsches succes på racerbanerne som Michael Christensen.

Det skriver Porsche Danmark i en pressemeddelse.

Den 31-årige racerkører begyndte sin succesfulde karriere i mærkeserien Porsche Carrera Cup Deutschland og Porsche Mobil 1 Supercup i 2012, hvor han også blev tilknyttet juniorprogrammet hos Porsche Motorsport.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:I 2014 avancerede han til fabrikskører.

Har vundet de helt store løb
Siden har Michael Christensen, som er født og opvokset i Karlslunde på Sjælland, vundet nogle af de største klassikere sammen med Porsche – blandt andre de tre store 24-timersløb på Le Mans, Daytona og Nürburgring samt 12-timersløbet på Sebring.

Ikke mindst sikrede danskeren sig i 2018/2019 sig VM-titlen i FIA World Endurance Championship.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Netop verdensmesterskabet sikrede han sammen med franskmanden Kevin Estre, og de to skal igen danne par i FIA World Endurance Championship 2022. På Le Mans får duoen selskab af belgiske Laurens Vanthoor. Samme trekløver som i 2018 sikrede Porsche en Le Mans-sejr.

Øjner nye sejre
Michael Christensen har – efter en travl 2021-sæson uden kontrakt – nu indgået en ny flerårig aftale med Porsche Motorsport, som betyder, at han foruden at deltage i FIA World Endurance Championship for mærkets officielle fabrikshold også stiller op i årets 24-timersløb på Nürburgring for det fabrikstøttede tyske team, Manthey Racing.

– Jeg er rigtig glad for at være tilbage som fabrikskører hos Porsche. Mærkets historie når det gælder sportsvognsracing og ikke mindst 24-timers Le Mans er unik, så jeg glæder mig til at komme tilbage i VM-serien og få mulighed for at jagte nye sejre med Porsche. Med de planer, der er for Porsche og Le Mans på sigt, så ser jeg frem til en spændende tid, udtaler den danske racerkører.

Reklame-video:


Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk