Dansk bilimportør får skattesmæk: Har betalt 265 mio kr. for lidt i afgift

Foto: Hyundai/PR

Motorstyrelsen siger ét, Hyundai-importøren noget andet. Nu er der indbetalt en kvart milliard plus det løse, og så forventer importøren et langt juridisk forløb.

Hyundai Bil Import A/S, der er datterselskab under den store bilimportør Nic. Christiansen, har fået et gevaldigt skattesmæk. Motorstyrelsen mener nemlig, at importøren har betalt hele 265 millioner kr. for lidt i afgift for nye biler i perioden fra 2016 til 2017.

Det skriver Nic. Christensen Gruppen selv i sin seneste årsrapport.

Den økonomiske netto effekt for perioden 2016-2021 for Nic Christiansen Gruppen vurderes at være i størrelsesordenen 300 mio. kr. Hyundai Bil Import A/S er uenig i Motorstyrelsens vurdering. Derfor har Hyundai Bil Import A/S indbragt sagen for Skatteankestyrelsen. Da Nic. Christiansen Gruppen forventer, at Hyundai Bil Import A/S får medhold, er afgiftsforhøjelsen ikke udgiftsført i Hyundai Bil Import A/S’ regnskab for 2021.’

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Til finans.dk fortæller Niels Vrist Bertelsen, der er administerende direktør i Nic. Christiansen Gruppen, at man herfra forventer et langvarigt retsopgør. For selvom importøren nu har rettet ind efter den måde, Motorstyrelsen regner afgifter på, vil man stadig gerne have den kvarte milliard kr. for perioden 2016/2017 igen.

Og det er importøren klar til at gå rettens vej for. Importørens rådgivere mener da også, at der er gode chancer for, at de mange penge kommer igen.

Selvom der er indbetalt mange penge til Motorstyrelsen, kan Nic. Christensen Gruppen stadig notere sig et imponerende resultat. Sidste års omsætning var på hele ni milliarder kr., og før skat er overskuddet 366 millioner kr. stort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk