Dansk bildesigner er pludselig forsvundet på Twitter

Bilbyggeren Magna Steyr i Østrig står for udvikling og produktion af Fisker Ocean. De skal bygge 47 prototyper af SUV'en, og Henrik Fisker gennemgik personligt den første bil i ugen op til Mobile World Congress.

Den danske bildesigner Henrik Fisker er pludselig forsvundet fra Twitter. Det sker kort efter, at Tesla-chefen, Elon Musk, købte det sociale medie for 44 milliarder dollars.


44 milliarder dollars. Det er på alle måder svimlende mange penge. Det er ikke desto mindre, hvad Elon Musk har givet for at blive ejer af det sociale medie Twitter. Nyheden om det gigantiske køb falder dog ikke i god jord hos alle.

Således har mediet mistet hundredetusinde vis af brugere, siden det kom frem, at Musk havde sat sig på magten. En af dem er tilsyneladende den danske bildesigner og direktør for Fisker Inc., Henrik Fisker.

Sådan ser Henrik Fisker Twitter konto ud onsdag eftermiddag – helt tom.

Bloomberg bemærkede efter nyheden om købet mandag aften, at den danske bildesigners konto lukkede ned. Det skete umiddelbart efter, at Henrik Fisker skrev ud til sine 86.000 følgere, at de fremfor kunne følger ham på Instagram. Onsdag middag har Fisker 58.000 følgere på det konkurerende sociale medie.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Sagtsøgt af Tesla
Hvorfor Henrik Fisker har valgt at nedlægge sin Twitter-profil er uvist. Men det kan bunde i gammelt nag mellem de to bil-direktører. I 2014 blev Henrik Fisker nemlig sagtsøgt af Tesla. År forinden – i 2007 – var danskeren blevet hyret som konsulent på det projekt der endte med at blive til Tesla Model S.

Henrik Fisker forlod dog Tesla for i stedet at arbejde på hybridbilen Fisker Karma i det tidligere Fisker Automotive, som danskeren også lagde navn til. Det fik Tesla til at sagsøge Henrik Fisker. Men sagen, der endte som en voldgiftssag, blev afvist. Ekstra Bladet skriver dog samtidig, at bevismaterialet dengang blev anset som ‘overbevisende’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Men Henrik Fisker havde altså ikke gjort galt. Spol otte år frem i tiden og Henrik Fisker har fuld gang i produktionen af sin egen elbil, SUV’en Fisker Ocean. En bil der også kommer til Danmark, hvor prisen begynder ved 325.000 kr. Blandet andet fordi Fiskers biler kun sælges online.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk