Det danske bilmærke Zenvo Automotive afviser ikke, at den nyudviklede V12-motor kan kobles til en manuel gearkasse.
Der skal kun bygges 100 Zenvo Aurora. Alle biler får en enorm 6,6-liters V12-motor med hele fire turboer. Men nu overvejer mærket fra Præstø også et manuelt gear.
Det fortæller mærkets bestyrelsesformand Jens Sverdrup i et interview til Top Gear.
– Om der er plads til en manuel gearkasse? Ja, der er der. Vi er bare ikke sikre på, hvordan det vil passe med bilens dimensioner endnu.
At motoren, der er døbt ‘Mjølner’ efter Thors hammer i nordisk mytologi, er i øvrigt ikke helt tilfældigt sammensat. I hvert fald er det ingen tilfældighed, at folkene fra Præstø valgte at gå med hele fire turboer.
Det er nemlig præcis det antal turboer, man også finder i Bugatti EB110. Og det er en bil, Jens Sverdrup godt kan lide. Mere avanceret behøver forklaringen sådan set ikke at være.
Lige nu er planen, at Aurora-produktionen skal splittes mellem to udgaver. En mere GT-agtig udgave kaldet ‘Tur’ og en baneorienteret Agil.
– Du kan se det for dig som valget mellem en Porsche 911 Turbo S og en GT3 RS, siger Jens Sverdrup.
Agil-udgaven af Aurora bliver en lettere sag, fordi Zenvo kun lader den trække på de bagerste hjul. Det får vi i øvrigt første smagsprøve på til juli.
Her stiller Zenvo nemlig op til Goodwood Festival of Speed. Men der er egentlig mere at fortælle om den danske hyperbil. For Mjølner er egentlig en modul-motor.
Det betyder, at folkene fra Præstø både kan lave en V8- og V6-motor ud af konstruktionen. Det kan – i hvert fald i teorien – også afføde flere modeller fra mærket.
Men lige nu er planen, at Aurora, der i øvrigt koster 25 millioner kroner uden afgift, skal bygges på en helt ny fabrik tættere på København.
– Som mærke er vi nødt til at have ‘credibility’. Vi er nødt til at gøre det rigtigt. Jeg har altid sagt, at det tager 20 år at få et gennembrud.
– Du kan selvfølgelig også smide penge i Volkswagens størrelsesorden efter projektet og få alt til at ske hurtigere. Men vi er nødt til at gøre det af den anden vej, siger Jens Sverdrup.
Læs flere artikler efter annoncerne: