Danmarks stærkeste bilmærker: Her er listen

Danmarks stærkeste bilmærker

Ved hjælp af 6 forskellige imageparametre udarbejder YouGov hvert år en ranking over bilmærker, der klarer sig særligt godt.

Når danskerne skal bedømme bilmærker ud fra kvalitet, generelt indtryk, værdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshed, er Volkswagen det mærke, som klarer sig bedst.


Generelt klarer de tyske luksusbilmærker sig godt i YouGovs årlige bilranking. Mercedes-Benz kommer således ind på andenpladsen med en score på 25,7 tæt fulgt af Audi på tredjepladsen med en score på 24,9.

Volvo, som indtager førstepladsen i Sverige og andenpladsen i Norge og Finland, tager fjerdepladsen på den danske ranking, mens endnu et tysk bilmærke har indtaget top 5, nemlig BMW med en score på 21,9.


Tesla, som har oplevet et stærkt stigende salg i mange år, indtager syvendepladsen på rankingen efter Toyota, men foran mærker som Ford, Skoda og Opel.

Danmarks stærkeste bilmærker
Kilde: YouGov

Hvem kører i Volkswagen?
Mænd er overrepræsenterede blandt Volkswagen-ejere (56% mod 49% af befolkningen), og så er de i højere grad gift (54%) sammenlignet med den generelle befolkning.

Tager man et kig på Volkswagen-ejernes økonomi, så har 15% en husstandsindtægt på 1.000.000 eller mere om året. Sammenlignet med den generelle befolkning, så beskriver Volkswagen-ejere i højere grad sig selv som kvalitetsorienterede. 81% betaler således gerne mere for god kvalitet.

31% ser Volkswagen som et af de førende bilmærker inden for innovation og teknologi.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk