Danmarks sjoveste bilannonce: Derfor skal du købe Jakobs Corolla


24 ÅR GAMMEL TOYOTA SKAL FINDE NY EJER. DENS NUVÆRENDE ER ET ÅR YNGRE OG KAN FÅ 360.000 KØRTE KILOMETER TIL AT LYDE SOM EN ‘GOD’ IDE.

Jamen, Jakob. Hvordan kan du dog sælge sådan et fantastisk stykke værktøj?

Sådan indleder Jakob Qvist fra Frederikshavn en annoncertekst, der får til at trække kraftigt i smilebåndet hos en potentiel køber.

Bilen, den 23-årige ungersvend gerne vil sælge, kender alle. Jakob kan dog få 360.000 kørte kilometer, døde dørlåse og et grydeagtigt gearskift i en Toyota Corolla E100 til at lyde som noget, du gerne vil overtage for den nette sum af 5.000 kroner.LÆS OGSÅ: Falsk betjent fanget – forsøgte at stoppe ægte civilpatrulje

I seks hylemorsomme punkter argumenterer han for, hvorfor du skal slå til og købe Rolla’en. Pengene behøves du endda ikke have på dig fysisk. Sælgeren af ‘bilernes svar på B.S Christiansen’ tager nemlig gerne mod Mobilepay.

Opdatering 18.12 2020: I dag er bilen for længst solgt/skrottet, men vi har fundet annonceteksten frem igen, så du kan få dig et godt grin. Og bilen? Ja, den døde formentlig omkring december 2017. I motorregisteret står den opført som ‘skrottet’. Men dengang i februar 2017 skrev Jakob således om Corolla’en:

Argument 1: Efter utallige small talks med diverse Falck-mænd, min lokale mekaniker og endda min nabo, har jeg konkluderet, at jeg har den perfekte bil. Disse sætninger er gået igen gang på gang:

’Du kan ikke få en bedre bil’ og ’det er sådan en bil, alle mekanikere køber, da de ikke gider lave bil i deres fritid’.

Argument 2: Du kommer til at spare enorme summer på restaurantbesøg, og dit benzinforbrug vil falde dramatisk, da du lige så godt kan glemme alt om små, romantiske køreture under stjernerne. Din Tinderdate vil simpelthen løbe væk i skræk og rædsel.

Bilen kan nemlig ikke låses. Eller jo – det kan den godt. Du bliver bare nødt til at kravle ind igennem bagagerummet for at få adgang til førersædet, når først du har låst bilen. Ikke den bedste icebreaker.

Det er ikke fordi, nøglen ikke passer. Begge låse er såmænd bare slidt ned til det allerinderste metal.

Argument 3: Højtaleren er sprængt i højre side af bilen. Passagersædet. Men som den forhenværende discjockey Dan Rachlin ville have sagt: ‘Du skal altid spille for dig selv’.

(Det er muligt, at Dan Rachlin aldrig nogensinde har sagt det)

Her er så det røde vidunder, som kan blive din for den nette sum af 5.000 kroner Foto: Jakob Qvist Odfeldt.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se de sidste tre argumenterNæste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk