Dame kørte ind i hus: Skal hun dømmes ekstra hårdt for at have sandaler på?

Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

Er der noget, som hedder ulovligt fodtøj i en bil? Ja, måske. Det skal politiet nu afgøre, efter at en dame kørte ind i et hus, fordi hendes ene sandal sad i klemme mellem speeder og bremse.

Tirsdag eftermiddag ramte en 60-årig dame et hus i Alslev ved Varde med sin bil. Uheldet skete ifølge politiets døgnrapport, fordi damens ene sandal sad fast mellem speeder og bremse.

Og det skal politiet nu finde ud af, om hun skal straffes for. Derudover er hun sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt, da hun ikke kunne bremse og derefter ramte huset.


Damen kan altså muligvis bliver straffet for både overtrædelse af sin ubetingede vigepligt og for ikke at kunne betjene bilens pedaler forsvarligt, som det hedder sig.

“Det er der dog ikke taget stilling til endnu”, oplyser politikommissær Henrik Berg til jv.dk.

Syd- og Sønderjyllands Politi skal altså nu vurdere, om der skal rejses en sag vedrørende uforsvarligt fodtøj. Loven siger nemlig, at “trafikanter skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre.”

Det står der i færdselslovens paragraf tre, og den formulering kan muligvis give damen en ekstra straf, fordi hun valgte at køre bil med sandaler, som altså kan volde problemer.

“Sørg for, at du har fuld kontakt med bilens pedaler og undgå fodtøj, som kan komme i klemme”, lyder det fra færdselspolitiet til jv.dk.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk