Dacia opruster med knivskarp Aston Martin-designer


Dacia har store fremtidsplaner – også når det gælder design. Derfor har man netop ansat Miles Nürnberger som designdirektør. Han har tidligere være designchef hos Aston Martin.

Hvad har Aston Martin og Dacia/Lada tilfælles? Umiddelbart ikke det fjerneste. Og så alligevel. De deler nemlig en designer – Miles Nürnberger, der tiltræder stillingen som Designdirektør for Dacia og Lada den 1. september.

Han vil rapportere direkte til Laurens van den Acker – manden der revitaliserede Renaults design for 10 år siden med lanceringen af blandt andet Renault Clio IV, Renault Captur og Renault Scenic.


“Vi er meget glade for at kunne byde Miles Nürnberger velkommen i vores team på et ekstremt vigtigt tidspunkt for Dacia mærket. Miles er en anerkendt designer, der har inspireret mange med sit arbejde hos Aston Martin. Hans erfaring og passion for at bygge stærke mærker gennem design, er en kæmpe gevinst for Dacia, og vil os hjælpe med at definere Dacias design i fremtiden”, siger Laurens van den Acker.

Fakta om Miles Nürnberger
Miles Nürnberger begyndte hos Aston Martin tilbage i 2008 med udviklingen af Aston Martin Lagonda, hvor han var ansvarlig for exteriør design. Han blev i 2018 udnævnt til Design Director, Aston Martin.

Før Aston Martin har Miles Nürnberger blandt andet været del af Citroëns exteriør design team. Han er født i 1976 i en familie med passion for design, kunst og biler. Han er uddannet fra Coventry University i 1998 og i 2009 fik han den prestigefyldte pris ”Design Award Concorso d’eleganza Villa d’Este” for One-77 konceptbilen.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk