Dacia: Alle nye biler hastighedsbegrænses


Dacia har ikke bare fået nyt logo – mærket skruer nu også ned for hastigheden i alle sine biler.

Ifølge en pressemeddelelse fra den danske Dacia-importør har mærket har både 2021 og første halvdel af 2022 været usædvanligt travl. På den tid har ikke bare Duster samt modellerne Sandeo og Sandeo Stepway. Ligesom der er kommet en elbil til.

Men det er ikke alt for det rumænske billig-mærke der kører på Renault-teknik. Importøren fortæller også, at der er kommet flere farver til. Dacia kalder selv farverne for grå, vissengrønt og brændt orange. Ligesom alle nye Dacia, som bestilles efter 16. juli 2022, leveres med mærkets nye logo. Det gælder både ude og inden.

Noget andet er, at alle fremtidige Dacia bliver begrænset. Som det første mærke i Renault-koncernen vil alle nye Dacia nemlig være begrænset til en tophastighed på 180 km/t. Det samme gør Volvo i øvrigt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den danske importør under pressemeddelelsen af med et forsøg på at komme de ‘vandede vittigheder’ i forkøbet. Inden beslutningen om hastighedsbegrænsning i alle nye Dacia kunne modellerne Jogger og Duster både med 130 og 150 hestes benzinmotor køre over 200 km/t, lyder det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk