Dåsebajer og selvmordsdøre: Runes Buick Skylark er ‘dansk fra ny’

Du har set biler med 3 døre, biler med 5 døre, og biler hvor dørene åbner opad, som man blandt andet har set det på en Tesla, BMW og Lamborghini.

Men du har garantrisse ikke set en bil, hvis døre åbner på den måde, Rune og hans bror Rene har designet det. I 37-årige Runes bil åbner for- og bagdør op mod hinanden, ligesom du kender det fra dobbeltdøre i et hus, skriver DBA Guide.

Også kendt som selvmordsdøre.

– Vi fik lidt en hjerneblødning, fortæller Rune, der bor i byen Fangel i udkanten af Odense og fortsætter:

– Firedørsbiler er som regel lidt udskældte inden for amerikanerbiler. Jeg tænkte, ’Gad vide, om det er muligt at vende dørerne om’, og så gik vi egentlig bare igang med at prøve at se, om det kunne lade sig gøre. Og det kunne det.


I annoncen skriver Rune, at “Bilen har været dansk fra ny, og jeg har dokumentation fra Skat på, at den ikke er underlagt originalitetskrav. Har også talt med Autoconsult, som også vil lave papirer på den.

Sammen med broren, 40-årige Rene Arndal, har han givet sin gamle amerikanerbil, en Buick Skylark, en kæmpe ’make over’. Bilen er blevet custom-bygget, og i dag, kun et lille år efter, at den står færdig, har Rune nu sat den til salg på DBA.

Det er næsten ikke med hans gode vilje, fortæller han.

I videoen herover kan du høre, hvordan bilen brøler, når du ”vækker” den, og i artiklen herunder kan du læse dig til endnu flere detaljer om Runes specielle bil, og du bliver klogere på, hvor mange bilpriser brødrene har indkasseret for deres ombyggede biler.

Sjælden bil der har fået en ordentlig omgang
Med sine 5,5 meter i længden er Runes bil fra 1964 i sig selv én, der får folk til at vende sig på gaden. Men bilen er også særlig, fordi bilmærket, Buick Skylark, ikke er et brand, de fleste kender så godt til. Og det skyldes, at der ikke kører så frygtelig mange biler i Danmark fra det bilbrand.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre


Reklame: