Dårligt nyt: Mercedes udskyder levering på biler i et år

Manglen på mikrochips hos Mercedes er nu så alvorlig, at fabrikken er nødt til at udskyde leveringen af nogle biler i et år, siger topchefen.
Foto: Daimler AG

Manglen på mikrochips hos Mercedes er nu så alvorlig, at fabrikken er nødt til at udskyde leveringen af nogle biler i et år, siger topchefen.

Mange virsomheder og hele industrier verden over bukker i disse dage under for manglen på mikrochips. En af dem, som har mere end svært ved at følge med er Mercedes.

Ordrebøgerne bugner med flere biler, end man kan producere. Og det betyder nu for nogle modellers vedkommende, at Mercedes udskyder leveringen med så meget som ét år.

Det fortæller mærkets administerende direktør Ola Kallenius i et interview med den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung.– Efterspørgslen på Mercedes-Benz’ biler enorm, men på den samme tid er der desværre alvorlige begrænsninger. Det betyder, at leveringenstiden på nogle modeller er længere, end vi bryder os om. I nogle tilfælde op til år, fortæller Ola Kallenius.

Det varer længe endnu
Samtidig understregede Kallenius, hvad Mercedes tidligere har meldt ud. Manglen på mikrochips kan komme til at være flere år frem i tiden. Det samme har BMW i øvrigt bemærket.

Det har netop været fremme, at Mercedes kun sender V8-modeller til USA hele næste år. Først forlød det, at det skyldes manglen på mikrochips. Men nu siger fabrikken, at man på grund af ‘kvalitetsproblemer‘ trækker stikket på V8-modellerne.

Omvendt holder AMG fast i, at V8-motoren er i nye Mercedes-biler mindst 10 år endnu.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk