Dårligt nyt: Køen til køre- og teoriprøver er rekordlang

Ventetiden på en køre-og teoriprøve er rekordlang i øjeblikket
Foto: presse-fotos.dk

Landets kommende bilister og MC’ere må i den grad finde tålmodigheden frem – køen til køre- og teoriprøver har nemlig aldrig været længere.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Man skulle tro, at det er lettere at vinde i Lotto. I hvert fald er det mere end svært for landets kørelærere at booke teori- og køreprøver til deres elever.

Flere kørerlærere sender deres elever til køreprøver på Bornholm eller så langt som til Nordjylland for at få det til at hænge sammen. Det skriver DR, der har talt med en række kørelærere om problemet med at booke køreprøver.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi har ét sekund – ikke et minut – ét sekund til at finde en prøve, når den bliver lagt ud. Det er simpelthen forfærdeligt at få fat i prøver, siger kørelærer Britt Suhr fra Holbæk.

Ifølge DR peger pilen på politiet. Det er nemlig ordensmagten, som sidder med ansvaret for at få afviklet de danske køreprøver. I hvert fald lidt endnu, for den 1. oktober er det Færdselsstyrelsens ansvar at uddanne de motorsagkyndige, som skal med eleven ud på køreprøven.

Hos politiet synes man dog ikke, at kritikken er helt fair.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi har frit prøvestedsvalg i hele Danmark. Det vil sige, at ligegyldigt, hvor du har din køreskole, kan du frit vælge, hvor du vil tage din prøve. Der er det dem, der først får taget prøven, når de bliver lagt ud, der får den, siger politikomissær Søren Skotte fra Sydsjælland og Lolland Falsters Politi.

Der er i øjeblikket tre måneders ventetid på en køreprøve i Danmark.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk