CS850R er en Mustang med 869 hestekræfter


Og den trækker – selvfølgelig – stadig kun på baghjulene

Du kan selvfølgelig godt få en Shelby Mustang GT500. Altså hvis du gider besværet med selv at importere og lovliggøre den her i Europa. For Ford gør det ikke for dig. Men der er en løsning.

Og den er faktisk ikke så langt væk. I hvert fald ikke længere væk end England. Her holder Mustang-tuneren Clive Sutton nemlig til. Hans seneste bud på en muskelbil er baseret på en GT500. Lige bortset fra at der er evigheder til forskel på CS850R og fabriksbilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ydelsen i den voldsomme 5,2-liters V8’er, som i øvrigt aldrig går mere end et par kilometer på literen, vokser nemlig fra 760 hestekræfter til 869 styk efter en tur i det engelske. Det hele skal tøjles gennem en sekstrins manuel gearkasse og et baghjulstræk.

Så det er pænt meget op til dine egne evner som bilist at holde de 902 Nm i ‘ro’. Eller så meget ro man nu kan i en Mustang. Og så er der jo lige det der med prisen? Clive Sutton siger 121.000 britiske pund. Vekslet fra dansk mønt er det 1.060,88 kr. Afgiften tør vi slet ikke spekulere i. En leasingaftale er nok langt det mest ‘fornuftige’.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk