CS850GT er en Mustang med manuelt gear og 850 hk


Seks manuelle gear, baghjulstræk og en Helvedes masse hestekræfter. Mums, siger vi!

Du kan godt købe en Mustang med V8’er hos din Ford-forhandler. Men hvorfor skulle du dog gide det, når du må ‘nøjes’ med 450 hestekræfter?

Næ, så er alternativet fra Clive Sutton straks mere appetitligt. Der, hvor den kommer fra – altså England – er bilen den hidsigste af sin art. På dansk asfalt kan vi godt forvente det samme, hvis nogen skulle få den idé at importere et eksemplar.


Med sine 850 hestekræfter overgår den da også med længder Fords vildeste bud på en Mustang. Nemlig GT500 med 760 hk. Og den bil kommer faktisk slet ikke til Europa. Men det gør Sutton-maskinen, da den jo er bygget her.

CS850GT kører rundt med en lidt mindre udgave af V8’eren med kompressor. Hvor den i GT500 er på 5,2-liter, er den i Sutton-udgaven ‘kun’ på 5-liter. Ikke at det redder noget som helst værdighed, hvad angår benzinøkonomi.

Men hvor ofte du må holde pitstop på den lokale tank er nok blandt dine mindste bekymringer, hvis du har pengene til sådan en bandit.

Pris? CS850GT koster fra 115.000 britiske pund svarende til 995.000 danske kroner. Altså før dansk afgift, told, moms og hvad staten nu ellers kan flå dig for… benzinafgift?!Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk