Corvette overvejer Le Mans-comeback med hyperbil


– Vi har ‘unfinished business’ i toppen af Le Mans, lyder det fra Chevrolet-chef Laura Wontrop Klauser.

Bare fordi de trak sig fra sidste års løb, der i øvrigt kun blev afholdt virtuelt på grund af corona-virus, begynder det ikke, at Corvette er færdige i Le Mans-serien.

I hvert fald ikke hvis man skal tro fabrikkens motorsport-chef, Laura Wontrop Klauser.


Men det bliver måske ikke med fabriksmuskler bag deres ellers nye C8.Rs-racerbil. GT Pro-klassen er nemlig noget amputeret i forhold til tidligere. Kun Ferraris AF Corse og det Porsche-støttede GT-Team er på startlisten til årets Le Mans.

I stedet skal vi måske kigge efter noget gult og sort i den absolutte topklasse på Le Mans, der fra 2022 skal køres i hyperbiler. Her har Porsche, Audi, Peugeot, Toyota og de to private ByKolles og SCG-teams meldt sig.

Det samme havde Aston Martin egentlig, men i februar sidste år satte fabrikken en kæp i hjulet på de planer.

Det skal give mening
På briternes plads kan der i stedet komme til at holde nogle amerikanere. I hvert fald holder Laura Wontrop Klauser ‘alle muligheder åbne’, som hun lader Sportcar356 citere sig for at sige.

Interesse er dog ikke det samme som egentlig deltagelse. For at det sker, skal flere synes om idéen. Blandt andet toppen i General Motors, forklarer hun.

– Der foregår meget hos GM lige nu, og vi er nødt til at finde ud af, hvordan vi passer ind, og hvad der rent økonomisk giver mening, udtaler Laura Wontrop Klauser.

Samtidig kalder hun det nye hyperbil-reglement ‘meget interessant’, ligesom hun mener, at GM – og dermed Corvette – fortsat har noget ‘uforløst’ i toppen af Le Mans.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk