Adams Opel Corsa har 973 hk

Da Adam Beard fra England ville have en hurtig firehjulstrækker, byggede han en Opel Corsa B ‘Bimoto’ med 973 hk

Sandsynligheden for at en Opel Corsa B er strøget ind på lystavlen hos noget menneske, når det kommer til hurtige firehjulstrækkere er forsvindende lille. Primært fordi den lille Opel/Vauxhall slet ikke kunne fås med træk på alle fire.

Når den alligevel eksisterer, er det kun, fordi Adam Beard fra England har tænkt tanken til ende og lidt mere end det, hvis vi skal være helt ærlige. For han har skabt en lille hvid satan med to motorer.


Foran i den lille bil har englænderen lagt en to-liters C20LET 16v med portet topstykke, smedet indmad, XE-knastaksler, 830 cc-indsprøjtningsdyser,  Go-Tech-styring og en GT3071R-turbolader.

Thunder Road VXR day 2017 done.Large update coming soon ?

Slået op af The Twin Engine CorsaLørdag den 12. august 2017

Med hjælp fra en ekstra underramme har Beard gjort det samme i den midterste del af Corsa’en . Begge maskiner er derefter koblet til en sekstrins Getrag F28-gearkasse med dobbeltpladet kobling, letvægts-svinghjul og et Quaife LSD-bagtøj.

LÆS OGSÅ: ‘TAXI’-FILMENE ER TILBAGE – SE TRAILEREN HER

Samlet producerer de to C20LET’ere 973 hestekræfter og vanvittige 1.170 newtonmeter. Motoren mellem forhjulene sørger for de 491 af hypperne, mens den længere bagude fodrer de sidste 482 af slagsen.

Slået op af The Twin Engine CorsaSøndag den 12. februar 2017

Og resultatet er skræmmende hurtigt. På en betonoverflade og med almindelige gadedæk spurter den brutale B’er fra 0-100 kilometer i timen på 3,2 sekunder. 0 til 160 km/t er ovre på bare 6,3 sekunder.

Det hele kan oversættes til: 402 meter på 10.9 sekunder med en udgangshastighed på 232 kilometer i timen.

SE ET PAR KLIP MED BILEN I GALLERIET HERUNDER


Reklame: