Colins BMW E28 har 500 hk og er belagt med ægte guld


Colin har været 16 år om at bygge sin BMW om – til gengæld er bilen én af de mest unikke på E28’ere engelske plader

Da han for halvandet årti siden købte en brugt BMW E28 M535i, havde englænderen Colin Baker ‘bare’ en simpel restaureringen i tankenerne. Men det endte med meget mere end det.

Faktisk er Colin Baker endt med at have et kunstværk på hjulholdene

Men først skal vi engang tilbage til midt-80’erne. For her havde BMW lakken Amethyst Metallic på programmet. Og den faldt Colin Baker for. Altså lige med den forskel at han blandede lidt mere violet i. Det skaber, synes vi, en unik, dyb og levende farve.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og da Colin Baker fik idéen at blande noget guld i projektet, fik han sit eureka-øjeblik.

Han begyndte med at lægge noget fint 24 karat guld på turboladeren. 5-serien af den generation havde aldrig en turbo fra fabrikken. Men intet stod i vejen for, at Colin Baker gjorde ‘arbejdet færdigt’.

Ses vi til Auto Show?


Der skal mere power til
På den måde hentede han lige om 500 hestekræfter i rækkesekseren. Og for at fejrer det planlægger Colin Baker at tilføje enndu en turbo. Men det er ikke kun under hjelmen, at Bakers E28’er er interessant.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Sådan en gammel sag findes der nemlig ikke noget luftundervogns-kit til. I hvert fald ikke officelt. Så Colin Baker har konstrureret sin egen løsning for at få bilen helt ned på maven. Interessant nok har det ikke kostet alverden.

Colin Baker anslår, at han har brugt 6.000 engelske pund på ombygningen svarende til 53.000 kr. Til gengæld har det taget 16 år.

Og bilen? Ja, den er ikke til salg for noget som helst. Den skal gå videre til næste generation i Baker-familien.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk