Colin McRaes Subaru fundet i lade – er nu den dyreste NOGENSINDE!

En Subaru Impreza, som Collin McRae har kørt rally med, er blevet solgt for 364.000 dollars.

Bilen blev fundet i en sørgelig forfatning i det sydlige Australien. Nu er Subaruen, som er blot en ud af 63, solgt for et vildt beløb i dollars.

Vi skal tilbage til 1994 for at finde den nu afdøde rallylegende Collin McRae bag rattet af en Subaru Prodrive 555 i WRC-mesterskabet. Alligevel er mærket uløseligt forbundet med McRae, som før sin død i 2007, nåede at vinde WRC i 1995.

Bilen her er én af 63 biler, som Prodrive bestilte hos Subaru. Og bilen kørte faktisk helt frem til 1996, før den blev pensioneret. Alias solgt videre til en person uden for rallysporten.

Ville bare af med bilen
På en eller anden måde endte bilen i Australien. Og herfra går historien, at den kvindelige ejer er den tredje ejer i række siden rallydagene. Men hun ville egentlig bare af med bilen. Derfor var hun i første omgang villig til at sælge den for 10.000 australske 10.000 dollars som svarer til 46.000 danske kroner.Altså lige indtil folkene fra International Classic Automobile Authentication & Rating System – ICAARS – fik øjenene op. Her vurderede man hurtigt, at Subaruen kunne være op til en million amerikanske dollars værd. Det er 6,4 millioner danske kroner.

Altså mildt sagt noget mere end ejeren regnede med. At bilen ikke blev solgt for helt så meget – men ‘kun’ 364.000 dollars (2,3 millioner danske kroner) – skyldes ifølge ICAARS bilens stand. Da den blev opdaget, var den i en noget sørgelig forfatning.

Dyreste nogensinde
De oprindelige stafferinger manglede, og der var mindst 10 års støv og skidt på bilen. Og den slags koster altså ikke lige så meget, som hvis bilen havde været helt original. Sjovt nok.

Bilen har stadig sin to-liters boksermotor og sekstrins gearkasse. Skal den ud at køre igen, må noget arbejde dog forventes. Men det er næppe sandsynligt, at bilen ser asfalt igen. Lige denne bils bedste placering i et rallyløb er en trejde plads under Monte Carlo-rally i 1994. Dengang sad en anden rallylegende, Carlos Sainz Sr., bag rattet.

Interessant er det, at bilen blev købt for dollars omsat til Bitcoin.

Fundet af bilen gør Impreza’en til den dyreste rallybil, der nogensinde er blevet solgt på auktion, i Subarus historie. Den hidtidige rekord blev sat af en anden McRae-ræser.

Nemlig en Impreza WRC7. Den blev solgt for 300.000 dollars.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk