Reklame:

Civ elsker biler – nu gør flere som hende: “Det har jeg virkelig fået respekt for”

Uddannelserne inden for autobranchen melder om stigende interesse fra kvinder. 33-årige Civ Rønde har gjort karriere i en traditionel mandeverden. I dag er hun salgschef.

Hun elsker sin bil, kører 40.000 kilometer om året og har arbejdet sig op fra reservedelsekspedient til i dag at være salgschef med ansvaret for Fords personbiler hos firmaet Ejner Hessel A/S. Det skriver firmaet selv i en pressemeddelelse.

Civ Rønde fra Greve har gjort karriere i bilbranchen, der engang blev betragtet som en nærmest lukket mandeverden, og hun er langtfra den eneste kvinde, der vil arbejde i branchen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Jeg kan ikke altid følge det med, at branchen er mest for mænd. Der er enormt højt til loftet, og man kan hurtigt nå meget langt, hvis man tør stå ved sig selv og sine værdier. Faktisk er det jo netop det, mange kvinder er gode til, siger hun.

Samtidig opfordrer Civ Rønde flere kvinder til at søge ind i branchen. Men hun erkender, at kvinder nok lige skal lande i en hverdag med så mange mandlige kolleger.

LÆS OGSÅ: Bragte falsk Schumacher-interview – nu vil familien have hævn

– I begynder følte jeg nok, at jeg skulle bevise ti procent mere, bare fordi jeg er kvinde. Men når jeg ser tilbage på min egen karriere, har jeg fået virkelig meget respekt for at turde sparke døren ind i branchen og sige min mening.

Reklameblok:
Ifølge nye tal fra Undervisningsministeriets uddannelsesstatistik er tilgangen af kvinder på mekanikeruddannelsen mere end tredoblet de seneste ti år. Også på handelsskolernes salg- og eftermarkedsuddannelser rettet mod bilbranchen går det støt fremad.

– Mange af kunderne er jo også kvinder i dag, så det giver jo kun mening, at vi afspejler det billede i branchen også, afslutter Civ Rønde.
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?