Christian Lundgaard kæmper for at bryde igennem i F1

Christian Lundgaard kæmper for at bryde igennem i F1

Den talentfulde danske racerkører Christian Lundgaard er længe blevet spået til at blive den næste store danske F1-stjerne. Alpine-køreren havde mange opture og nedture i 2020, og han ser selv 2021 som en afgørende sæson i forhold til sin fremtid inden for F1. I denne artikel vil vi sættes fokus på dette danske talent.

Succes afhænger af den igangværende Formel 2 sæson

Om du kommer til at kunne spille på F1-odds på Lundgaard i fremtiden på sider som ComeOn afhænger af hans resultater i Formel 2. Her er der tale om motorsport på næstbedste niveau, og F2 ses af mange som et springbræt til F1. Men det er et meget tidsreduceret springbræt, da racerkørere typisk højst får to muligheder for at bryde igennem.

Hvis en racerkører ikke imponerer nok i forbindelse med sin første eller anden Formel 2-sæson, er det meget usandsynligt, at han kommer videre op til Formel 1. Lundgaard har selv været ude og udtale, at det kræver, at man skal have en rig far for at få en tredje chance i Formel 2, og det har han ikke.Mens hans far måske ikke er rig, er Lundgaard bestemt født med benzin i blodet. Faderen, som var en professionel rally-kører i tidernes morgen, hedder Henrik Lundgaard. I 2000 vandt han det europæiske mesterskab i Rally, som han kørte i en Toyota Corolla WRC.

Året efter fik han sønnen Christian Lundgaard, som blev født i sommeren 2001. Christian Lundgaards storebror, Daniel, er også vild med biler, og han dyrker også sporten på professionelt niveau.

Lundgaards vej til F1

Christian Lundgaard startede med karting tilbage i 2012, og fem år senere blev han til en del af det hollandske MP Motorsport-hold. I perioden mellem 2017 og 2018 kørte han for MP Motorsport og vandt guld ved SMP F4-mesterskabet i 2017 samt det spanske F4-mesterskab det samme år. Året efter blev det til sølv i Formula Renault Eurocup-serien.

Nu til dags er Christian Lundgaard en del af Alpines juniorakademi, som tidligere blev kendt som Renault. Mia Sharizman, som er chef for Alpine-akademiet, mener ligesom Lundgaard, at 2021 byder på en afgørende sæson for det danske talent. Han fremhæver, at det danske stjernehåb kører sin anden sæson for ART Grand Prix i Formel 2, og at han skal være med i kampen om mesterskabet.

Sådan fungerer Formel 2

Der bliver naturligvis ikke skrevet lige så meget om Formel 2, som der bliver skrevet om Formel 1. Derfor er det interessant at kigge på, hvilke løb Lundgaard og de andre hold skal køre i løbet af året.

Formel 2-sæsonen forløber fra marts til december, hvor der er otte forskellige løb. Her kommer racerkørerne verden rundt og kører på baner som f.eks. Silverstone i England, som mange kender fra Formel 1. Det hele slutter af på Yas Marina-banen i Abu Dhabi i julen.

Der er 11 konkurrerende hold i turneringen, hvor Lundgaard kører for Alpine, som også er kendt som ART Grand Prix. En af konkurrenterne er hollandske MP Motorsport, som danskeren tidligere har kørt for. Det bliver spændende at følge Lundgaard i sin hidtil vigtigste sæson i sit liv.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk