Chevrolet: Her er den firesæders Corvette, vi aldrig byggede


I de tidlige 1960’ere hed Chevrolet-chefen Ed Cole, og han ville have en Corvette med plads til fire.

Derfor bad han fabrikkens designere komme med idéer til en Corvette med lidt mere plads. Den blev tegnet af den samme mand, som slog stregerne til datidens tosæders Corvette. Han hed Larry Shinoda.

Bilen nåede så langt som til en prototypemodel i 1962. Men fabrikken destruerede bilen, før det kom til en egentlig produktion. Nogen nåede dog at tage en række biller af “four-place Corvette”.


Og det er dem, som General Motors nuværende designafdeling har delt på Instagram. Bilen var gjort længere, så akselafstanden var på 2,6 meter. Dermed var der faktisk plads til, at fire personer kunne sidde i en Corvette, skriver sitet Corvetteblogger.

Fed chef sad fast
Ifølge samme kilde er der også forskellige forklaringer på, hvorfor prototypen blev skrottet. En kommer fra General Motors selv. Designteamet skulle eftersigende have brudt sig meget lidt om Shinodas design. Shinoda, som døde i 1997, hævede derimod, at bilen blev destrueret af en helt anden grund.

For da en Chevrolet-chef ville afprøve pladsen i bilen, endte han med at sidde fast i kabinen. Faktisk så ubehjælpeligt at han måtte skæres fri.

Få uger senere blev planerne om den større Corvette helt droppet.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk