Chauffør får kæmpe bøde – snød med konens førerkort

Det kunne ikke ligefrem kaldes vanvidskørsel, da en ukrainsk chauffør mandag blev stoppet af Sydøstjyllands Politi. Alligvel må manden nu se sig om efter en ny lastbil.
Arkivfoto: Midt- og Vestsjællands Politi

En lastbilchauffør og en vognmand er dømt for samlet 65 forhold. Chaufføren mister kørekortet, og den samlede bøde løber op i mere end en halv million kr.

En 61-årig chauffør fra Vestjylland og den vognmandsvirksomhed, han arbejdede for, har snydt med både det ene og det andet. Det afgjorde Retten i Kolding i går, mandag, skriver Sydøstjyllands Politi.

I sagen er chaufføren og vognmandsvirksomheden dømt for i alt 65 forhold, og det koster nu en klækkelig sum. Chaufføren alene skal af med 131.500 kr., mens hans arbejdsgiver skal betale 385.000 kr. i bøde.

Sagen begyndte i juni 2020, da den nu 61-årige blev stoppet i en kontrol som Tungvognscenter Syd hos Sydøstjyllands Politi foretog ved Rasteplads Hylkedal ved Kolding. Her mistænke myndighederne manden for at have kørt på sin konens førerkort tidligere samme dag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det skulle der dog en længere efterforskning til for at fastlægge. Og først i april 2021 kunne politiet trække manden i retten. Her stod han foruden det at snyde med konens førerkort også tiltalt for at snyde med sit eget. Køre-hviletidsbestemmelserne var også overtrådt, mente politiet.

Og det har en dommer altså givet Sydøstjyllands Politi ret i. Undervejs i sagen har både chaufføren og vognmanden nægtet at udtale sig til politiet. Men i retten erkendte begge deres skyld.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk