Chauffør får 188.000 kr. i bøde

En chauffør og dennes vognmand har ved Retten i Odense fået store bøder for at manipulere med køre-hviletidsbestemmelserne. 
Foto: Ümit Yıldırım

En chauffør og dennes vognmand har ved Retten i Odense fået store bøder for at manipulere med køre- og hviletidsbestemmelserne. 

Den 15. marts 2021 standsede Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi ved dansk indregisteret lastbil med en 31-årig mand fra Give bag rattet.

Politiet stoppede lastbilen i Vissenbjerg på Fyn. Specialanklager Pernille Moesborg fortæller i en pressemeddelse, at politiet – efter man stoppede lastbilen – hurtigt fik mistanke til at noget kunne være galt.

Det viste sig da også at holde stik. Det viste sig nemlig, at manden misbrugte en anden chaufførs førerkort for at skjule snyd med køre og -hviletidsbestemmelserne.Ved den efterfølgende retssag, som altså netop er slut, kom det frem, at den 31-årige mand havde misbrugte førekortet, som ikke var hans, 12 gange i perioden mellem 17. februar 2021 og 15. marts 2021.

LÆS OGSÅ: DOMMER FORARGET OVER VANVIDSBILIST – SYNES DU, DET ER SJOV?

Da den 31-årige chauffør blev stoppet i marts viste en blodprøve desuden, at han var påvirket af amfetamin. Det koster ham nu en bøde på 188.000 kr., ligesom han skal udføre 60 timers samfundstjeneste, har fået 20 dages betinget fængsel og ikke må køre bil de næste tre år.

Chaufføren erkendte overtrædelserne og modtog dommen. Vognmanden, som chaufføren kørte for, erkendte også forholdene. For det fik han 310.000 kr. i bøde.

Begge har erkendt og modtaget dommene.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk