Carlex klar med brutal Mercedes X-Klasse


Hvis du synes, din Mercedes X-Klasse er lige en tand for anonym, bør du gå til Carlex.

Carlex Design er nok den tuner, der har bedst fat i Mercedes’ X-Klasse. Med deres seneste projekt har de nu bygget bilmodellen om hele ni gange. Indtil nu.

For det grønne bæst her er det tiende i rækken. Og det er muligvis det mest imponerende, de er kommet op med. X-Class Racing Green er navnet, og selvom navnet hentyder til en legendarisk farve (nemlig british racing green), så er lakken ikke det vigtigste her. Der er derimod udtrykket både indvendig og ude på bilen.

Skal vi begynde med det sidste, så har Carlex hældt rigeligt med kulfiber udover bilen. Det gælder både for de vildt brede overfrenders, kølerhjelmen og kofangerne.Grøn, grøn og mere grøn
Med en helt særlig teknik er det da også lykkedes gutterne fra Carlex at få den massive mængde kulfiber til at blende i med den Racing Green-inspirerede farve.

I kabinen fortsætter overforbruget af kulfiber. Se, bare på rattet hvor man også har fundet plads til det fjerlette materiale. Ligesom sæderne er ombetrukket i en to-tonet læder. Selerne? Jo, de er ikke længere udført i en kedelig sort farve.

I stedet er det specialsyet sikkerhedsudstyr farvet hvide med grønne kontraster – præcist som bilen udvendig. Carlex har ikke nævnt nogen pris, men skal du spørge, er det nok, fordi du ikke har råd.

Og vil du have en, skal du lede på brugtmarkedet. X-Klassen blev nemlig aldrig den succes, Mercedes havde håbet på. Dårlige salgstal fik hovedkvarteret i Stuttgart til at indstille produktionen i 2019 – dermed fik modellen en levetid på blot to år.

Bilen, som X-Klassen er baseret på, Nissan Navara, lever dog stadig i bedste velgående.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af den brede håndværker-Mercer.