Cadillac-forhandlere vil hellere lukke end at sælge elbiler


“Så lukker vi biksen”. Det er budskabet til Generel Motors fra ca. 150 amerikanske Cadillac-forhandlere.

De forhandlere vil nemlig ikke være med på de krav, som General Motors stiller for, at forhandlerne kan få lov til at beholde deres Cadilliac-forhandling. Et af de ufravilige  er nemlig, at forhandlerne skal sælge elbiler.

Og det vil forhandlerne altså ikke være med til. Blandt andet fordi det kræver, at forhandlerne investerer op mod 220.000 dollars i fornyelser af de enkelte forretninger. Kun på den måde mener General Motors nemlig, at forhandlerne er klar til at sælge elbiler.

Det bliver et ‘nej tak’
GM har gjort 880 af sine forhandlere opmærksomme på kravene. Og vil de ikke være med, må de acceptere at blive købt ud af Cadillac-forhandlingen, hvilket altså 150 forhandlere har valgt.Det svare til 17 procent af Cadillac-forhandlerne i USA. Ifølge amerikanske medier betaler GM forhandlerne et sted mellem 300.000 og en million dollars i de såkaldte ‘buyouts’.

Flere af de snart forhenværende Cadillac-forhandlere fortsætter dog med at have andre biler fra GM-koncernen, skriver Carscoops.

Blandt de investeringer, GM kræver at Cadillac-forhandlerne gør, er uddannelse af personale, køb af landestandere og lifte der kan bære vægten af elbilsbatterier.

De amerikanske bilforhandlers brancheorganisation oplyser, at det primært er Cadillac-forhandlere som sælger mellem 50 og 70 af mærkets biler, der nu hopper fra GM’s luksusbrand.

 

 

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk