Bygges i 10 eksemplarer – Cobra-karosseri vejer kun 40 kilo


Hver bil får 812 hestekræfter og vanvittigt prisskilt!

Man har aldrig kunnet beskylde den originale Shelby Cobra for at være nogen tung bil. Tværtimod vejer bilen med sit aluminiums karosseri, rørramme chassis og relativt lille motor bare 1.088 kilo. Senere udgaver barberede yderligere 90 kilo af vægten ved at bruge glasfiber.

Men det er dog intet i forhold til de ti biler, som Classic Recreations (CR) har tænkt sig at bygge. Karosserne skal næsten udelukkende bygges af kulfiber, og det betyder at de kommer til at veje bare 40 kilo. Altså før motor, pedal, rat, sæder og andre nødvendigheder. Hvor meget hver enkelt bil vil veje i alt, har man endnu ikke løftet sløret for. Men det kan umuligt være meget.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bilens fulde navn er Diamond Edition Carbon Fiber Shelby Cobra Race Car. Og den skal primært ses og bruges som racerbil. Men firmaet siger omvendt heller udtrykkeligt, at bilerne ikke kan udstyres med nummerplader. Når først bilerne er produceret vil de ifølge CR kunne hamle op med selv nutidens hyperbiler.

Det skyldes blandt andet motorvalget. Det bliver nemlig Ford Coyote-motorer med otte cylindre og kompressor, der skal leverer voldsomme 812 hestekræfter. Pris? 1,2 millioner dollars svarende til 8,1 millioner danske kroner…. pr. styk!

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk