Bugatti tilbagekalder 9 biler: Dækkene kan revne


Forestil dig lige at dækkene på din Bugatti Chiron Pur Sport slår revner med 350 km/t.

De amerikanske trafikmyndigheder U.S. National Highway Transport Safety Administration (NHTSA) har bedt Bugatti tilbagekalde ni biler. Og det er ikke hvilke som helst biler, den franske hyperbilsproducent skal tilbagekalde. Der er tale om ni eksemplarer af ni Bugatti Chiron Pur Sport, som er solgt i USA.

Bugatti skal tilbagekalde bilerne, fordi der kan være problemer med modellens dæk. Og det ser ifølge NHTSA ud til at gælde alle 60 Chiron Pur Sport der findes.

Tilsyneladende er den amerikanske trafikmyndighed blevet gjort bekendt med, at der i modellens dæk kan udvikle sig revner efter bare 4.000 kilometers brug. Og indtil Bugatti har styr på problemet, rådes alle ejere til at bruge deres biler ‘med forsigtighed’, som det hedder. Faktisk bør kørsel i biler med de potientielt problematiske dæk helt undgås.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Et andet råd til Chiron Pur Sport-ejerne er, at de får skiftet bilens dæk efter 3.000 kilometer. Et sæt dæk til en Pur Sport koster 37.000 euro.

Tilsyneladende fandt Bugatti selv frem til problemet i september sidste år efter en test af en Pur Sport-prototype. Lige nu er produktionen indstillet, indtil dæk-leverandøren Michelin har styr på dækkets konstruktion.

Uanset hvad lyder en Pur Sport fantastisk med den store W16-motor og de fire turboer. Hør bare her:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk