Bugatti sætter rekord: “Det har vi aldrig gjort før”

Foto: Bugatti

Der skal stadig bygges mere end 100 biler, før Bugatti er klar til at pensionere mærkets 8-liters W16-motor.

80 biler. Eller hvad Volkswagen bygger på lige under tre minutter. Alligevel har Bugatti godt grund til at juble. Det er nemlig aldrig nogensinde før sket, at mærket har leveret 80 biler på et år.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det oplyser mærket i en pressemeddelelse.

Vi ved, at det er begyndelsen til enden for den store 8-liters W16-motor. Men det er alligevel mere end 100 motorer – og deraf biler – endnu som skal færdig samles. Meget apropos W16-motoren så oplyser Bugatti, at 9 af de 80 biler sidste år var de sidste Chiron Super Sport 300+.

Dertil skal lægges de bare ti eksemplarer af Centodieci. Ligesom alle Chiron og Chiron Sport-modeller blev leveret til kunder i Europa. Så mangler der kun 100 biler, før det er helt slut med W16’eren. Heriblandt roadsteren Mistral.

Reklameblok:Bugattis nye boss, Mate Rimac, har dog lovet, at ‘Chirons afløser får en fuldstændig vanvittig forbrændingsmotor‘. Ligesom det nye Bugatti-Rimac ikke bliver en ren elbil-forretning. Mate Rimac har lovet at holde forbrændingen hos Bugatti kørende ‘så længe som overhovedet mulig’.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk