Bugatti: Chiron Super Sport har flere hestekræfter, end vi lovede!


Det var ikke ligefrem en dag med dårligt nyt på fabrikken i Molsheim, da Bugatti fandt ud af hvad Chiron Super Sport egentlig kan.

I Chiron Super Sport skal Bugatti perle af en 8-liters W16-motor have 1.618 hestekræfter. Men nu viser det sig, at den har meget mere. For selvom Bugatti skal medregne et signifikant tab af hestekræfter, når ydelsen skal gennem gearkassen, er det ikke noget problem med de 1.618 hestekræfter, som kunderne er lovet.

Det fandt Bugatti ud af, at man fornyelig trillede en Super Sport op på et rullefelt og sendte pedalen i kælderen. Det måske vildeste er, at samtlige 1.618 hestekræfter og 1.665 newtonmeter var tilstede på hjulene, da bilen kørte bare 380 km/t. Altså langt fra den hævdede topfart på 490 km/t. For at holde bilen nede på rullefeltet skal der i øvrigt bruges stropper som hver især kan tøjle 24 ton.

Bugatti bygger bare Super Sport-modeller. Og selvom de alle koster fra 3,2 millioner euro svarende til små 24 millioner danske kroner, så kunne fabrikken allerede sidste år melde udsolgt. Sådan forholder det sig i øvrigt også med resten af Bugattis modelprogram. Alt er udsolgt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk