Budene stikker af – folk vil betale vanvittige summer for 35 år gammel Mercedes


Indrømmet – denne todørs Mercedes er ikke som den slags er flest. Og da slet ikke da den var ny i 1987.

Der findes ikke mange AMG Hammer. Og i USA, siges det, er der kun fem med to døre fra 1987. Bilen her er én af dem. Og den er der virkelig mange der er interesseret i at få fingrene i.

Budrunden er allerede stukket af, og på tidspunktet for denne artikels publicering er prisen allerede kravlet over 300.000 dollars. Og det er ikke engang medregnet i det, auktionarius tager i gebyr for salget. Der er stadig 8 dage og nogle timer tilbage af auktionen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
“Hammer” er en vild og voldsom sag fra dengang AMG stadig var uafhængig af Mercedes. Tuneren valgte 300E-modellen, fordi man mente, at bilen var den perfekte rival til datidens BMW M5… som faktisk kun havde seks cylindre.

I alt blev der fremstillet 30 Hammer-modeller. Langt de fleste havde fire døre. Motormæssigt har vi at gøre med en V8’er der fik øget slagvolumen fra i forvejen voldsomme 5,6 liter til 6 liter. Det øgede effekten til 385 hestekræfter og 564 Nm.

Ses vi til Auto Show?


Og så kunne man jo tro, at bilen – taxaryet in mente – har kørt Jorden fire, fem måske seks gange. Men det er langt fra tilfældet. Faktisk har bilen bare kørt 31.000 kilometer på 35 år.  Inden en komplet renovering har bilen stået stille i hvert fald et årti, hævder sælger.

Hvad skal den så koste? Ja, det ved vi først om en uges tid plus det løse. Men en repræsentant fra auktionshuset MB Market fortæller, at bilen er den første af sin slags på offentlig auktion. I hvert fald i USA.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk