Britisk politi skrotter deres diesel-bmwer – betjent døde i brændende bil


Det britiske politi har blandt andet BMW’er i flåden. Eller rettere: de havde. For nu tør ordensmagten ikke længere bruge bilerne. Hos BMW er man klar over problemet.

En række politistyrker i England er angiveligt blevet tvunget til at lægge nøglerne til deres 3, 5 og X5-serier på hylden. Årsagen? Der kan udbryde brand i bilerne.

Betjent døde i brandene BMW
Ifølge det engelske medie The Northern Echo hørte offentligheden første gang om problemet, da avisen blev tippet af whistleblower fra Durham Police. En række færdselsbetjente og deres kolleger i aktionsstyrken blev i første omgang bedt om ‘ikke at køre for hurtigt’ i de ramte BMWer.

Alt sammen fordi politibetjenten Nick Dumprheys døde, da hans patruljevogn – en BMW 330 – brød i brand under en udrykning i 2020.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Problemet med de potientielt brandfarlige BMWer kan indsnævres til biler udstyret med mærkets dieseldrevne, 3-liters rækkesekser. Intern kaldet N57. Den motor ligger i biler, som det engelske politi ellers bruger til eftersættelser med høje hastigheder.

Hos BMW i England er man klar over problemet. Her lyder forklaringen, at det dog kun er politiets biler, som er ramt. De biler, som offentligheden kan købe, er nemlig ikke helt de samme, som politiet kører rundt i.

– Vi har i nogen tid nu arbejdet tæt sammen med politiet. Det drejer sig om teknikken i et lille antal biler med særligt høj ydelse, siger en en talsmand for BMW til The Northern Echo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk