Briter i brændstof-krise – nu sættes militæret ind

Slåskampe og kaotiske scener ved tankstationer får nu den britiske regering til at beordre soldater i lastbilerne - de skal køre brændstof ud.
Foto: Denniz Futalan

Slåskampe og kaotiske scener ved tankstationer får nu den britiske regering til at beordre soldater i lastbilerne – de skal køre brændstof ud.

Den britiske hær er mandag formiddag blevet sendt ud på landet veje. De skal hjælpe med at levere benzin og diesel til landets nødstedte bilister. At finde en tankstation med brændstof i tankene er mere end svært i øjeblikket, da landet oplever stor mangel på chauffører.

Sky News har allerede bragt billeder af soldater og ansatte i hæren, der ankommer til et lager hos olie- og energiselskabet BP. Det skriver Ritzau.

Også en Reuters-journalist har set militærfolkene.I alt har den britiske regering bedt 200 soldater – heriblandt 100 chauffører – om at bringe brændstof ud under den akutte mangel på chauffører, hvilket har fået landets bilister til at holde i lange køer. Ofte ved tomme tankstandere.

De fleste soldater skulle være sat ind i London og den sydøstlige del af England. Her er manglen på brændstof nemlig størst.

De britiske benzinforhandlerens organisation, Petrol Retailers Association, oplyser mandag, at krisen stort set ovre i Skotland samt i det nordlige og centrale England.

LÆS OGSÅ: By vil sænke hastighedsgrænsen til 24 km/t

Også den britiske regering fortæller, at man ser bedring. Især efter en kaotiske dage i sidste uge. På nogle tankstation var der således meldinger om, at folk kom i slåskampe for at sikre sig noget brændstof.

Andre steder hældte bilister benzin og diesel på alt, de kunne finde. Endda gamle vandflasker.

– Som en ekstra forholdsregel har vi sat de ekstra chauffører ind, siger finansminister Rishi Sunak til LBC Radio ifølge Reuters.

Den britiske regering har flere gange understreget, at der ikke er en decideret mangel på benzin og diesel. Når det alligevel går galt, skyldes det, at folk hamstrer. Hvilket slet ikke er nødvendigt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk