Bremsen er trukket – bilsalget i Danmark er rekordlavt


Bilsalget i Danmark bløder. I juni, som plejer at være en god måned, blev der indregisteret bare 14.795 nye personbiler i Danmark. Det er historisk få.

Det går skidt med bilsalget i Danmark. Ikke bare har landets bilforhandlere svært ved at levere ny biler. Meget tyder på, at kunderne også holder sig væk. De seneste tal fra De Danske Bilimportører viser nemlig, at der i juni måned blev indregisteret bare 14.795 nye personbiler i Danmark.

Sammenlignet med samme måned siden sidste år er det en nedgang på 27 procent hvilket er historisk lavt. Det ligner situationen under coronanedlukningen, siger Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, til Euroinvestor.

LÆS OGSÅ: Her har politiet blitzet 5.000 bilister på en uge

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Trods de meget sløje tal kan der spores en fremgang i elbilernes favør. Hver sjette bil, som er blevet solgt i løbet af årets første gang måneder, har således elmotor. Sidste år var det hver 12. nye bil i Danmark der havde elmotor.

Og går vi endnu længere tilbage, var bare én ud af 25 nyindregistrerede biler i Danmark med elmotor. Hos De Danske Bilimportører regner man første en bil som solgt, når den bliver indregisteret.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk