Staten vinder – leaset ‘vanvids-volvo’ må beslaglægges

Arkivfoto: presse-fotos.dk

I en principiel sag om vanvidskørsel har anklagemyndigheden fået ret. Leasede biler må gerne beslaglægges for vanvidskørsel.


Onsdag har Højesteret godkendt den første af en række principielle spørgsmål om konsekvenserne af vanvidskørsel. Det er nemlig helt i orden, at politiet beslaglægger biler med henblik på senere konfiskation. Også selvom bilen er leaset. Det skriver Ritzau.

LÆS OGSÅ: Disse bilister advares: Prisen kan stikke helt af

Sagen drejer sig om en Volvo V60, som sidste år blev ført af en 59-årig mand, der kørte bilen gennem en 50-zone med mindst 103 km/t. Bilen var leaset af mandens kone og ejet af Nordania Finans.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men det forhold har altså ingen betydning, slår Højesteret fast med dommen. Leasingselskabet har ellers ment, at beslaglæggelsen er i strid med menneskerettighederne og med EU’s charter om grundlæggende rettigheder

I Højesteret peger dommerne blandt andet på, at det ikke er umuligt for vanvidsbilisten, at betale Volvoens værdi på 230.000 kr. tilbage til leasingselskabet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Seks andre sager om beslaglæggelse af biler brugt til vanvidskørsel er også indbragt for landets højeste retsinstans.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk