BREAKING: Kørselsfradraget bliver sat op

Vand i stedet for diesel

Det er kun tredje gang på 30 år, at Skatterådet sætter kørselsfradraget op. Denne gang sker der som følge af de stigende priser på brændstof.


Først blev beslutningen udskudt. Men én måned efter meddeler Skatterådet, at kørselsfradraget sættets op. Det oplyser Skatterådet i en pressemeddelelse.

– Benzinprisen for de danske forbrugere har ændret sig markant på kort tid, og det har vi besluttet at tage højde for, siger formand for Skatterådet Jane Bolander.

Ændringen af kørselsfradraget betyder, at bilister, der har mere end 24 kilometer på arbejde, kan trække 2,16 kr. pr. kørt kilometer fra. Det er en stigning på 18 øre i forhold til de nuværende 1,98 kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Skatterådet har derudover besluttet, at det højere kørselsfradrag skal have tilbagevirkende kraft og dermed gælde for hele 2022. Befordringsfradraget, der gælder for bilister som bruger egen bil til køre erhvervsmæssigt for en virksomhed, hæves til 3,70 kr. pr. kilometer. Men modsat kørselsfradraget bliver det ikke med tilbagevirkende kraft.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk