Brænder blev filmet – så beslaglagde politiet bilen

Politiet i Australien har beslaglagt en tunet Nissan Silvia, efter at bilen blevet filmet godt i gang med at riste bagdæk i et industriområde. 

Politiet i Australien har beslaglagt en tunet Nissan Silvia, efter at bilen blevet filmet godt i gang med at riste bagdæk i et industriområde. 

En 39-årig australsk bilist har fået beslaglagt sin Nissan Silvia S15, fordi han brugte den til at lave burnouts ‘og vilde udskridninger’ – som politiet beskriver det – i et industrikvarter i byen Caloundra.

LÆS OGSÅ: VOGNMAND FÅR KONFIKSERET LASTBIL TILBAGE

Det ved politiet, fordi det hele blev filmet af nogle personer, som havde samlet sig for at se på bilistens ‘opvisning’. Det hele førte dog til, at politiet fik et tip om den 39-åriges kørsel. Derefter blev der udstedt en arrestordre på manden, som blev fundet sammen med bilen på en adresse i nærheden.Det australske svar på vanvidskørsel
Den 39-årige er nu sigtet for sin ulovlige kørsel. Politiet mener desuden, at manden i mindst ét tilfælde har kørt på en måde, som har beskadiget vejen. Derfor skal manden nu møde op i retten, hvor han bliver tiltalt efter Australiens svar på Danmarks lov mod vanvidskørsel.

Den såkaldte ‘anti-hooning-paragraf’ som blev vedtaget i april i år.

Loven er skruet sådan sammen, at manden selv skal bevise det, hvis han påstår, at det ikke var ham, som kørte bilen.

Det er uklart, om manden får sin Silvia konfiskeret, hvis han bliver dømt. Omvendt siger politiet, at den nye lov allerede har haft indflydelse på de australske bilisters kørsel.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk