Botox deler vandene

Botox

Flere og flere mennesker, særligt kvinder, gør brug af botox i ansigtet for at mindske bekymringsrynker og lignende for at se yngre ud.

Det gælder også herhjemme i Danmark, hvor man blandt andet kan få botox i Århus, Odense, Vejle, København og i de fleste andre byer.

Selvom brugen af botox har været støt stigende i mange år, er der alligevel mange, som ikke ved meget om botox. I denne artikel kommer vi derfor godt rundt omkring botox.

Brugen af botox i Danmark er støt stigende

I Danmark findes der 174 kliniker, der lovligt må udføre botox-behandlinger, og for hvert år stiger mængden af kunderne. Mange klinikker oplever en fremgang på mellem 10 til 20 % per år. Det kan hænge sammen med, at vi i dag lever længere end nogensinde før, fordi vi spiser sundere, ryger mindre og dyrker mere sport. Og selvom det er en god ting, viser kroppen trods alt tydelige tegn på alderdommen via eksempelvis rynker på ansigtet og halsen.

Dem der er for, og dem der er imod botox

På trods af en stigende accept af brugen af botox, er det ikke alle, der får botox i dag. Botox deler nemlig vandene. Der er dem, som er for botox, da de ser det som en mirakelkur, der kan hjælpe dem med at se yngre ud.

Så er der dem, der er imod botox. Det er de, fordi de er bange for botox. De tror, at botox er giftigt, fordi de har set dårlige eksempler på TV med amerikanske husmødre, der har udtryksløse ansigter. Dette er dog langt fra rigtigt og skyldes uvidenhed om, hvad botox egentlig er for en størrelse og dens virkning.

Sådan virker botox

Botox er en forkortelse af botulinum toxin, som er en gift. I de rette mængder har man dog gennem tiden fundet ud af, at det er et vidunderstof. Botox virker nemlig ved at blokere de signaler, som nerverne sender musklerne, så de ikke kan sammentrække sig. Det er derfor hurtigt gået hen og blevet en populære behandling mod rynker inden for den kosmetiske verden.

Der skal som regel kun små dråber til en behandling, og en behandling går sjældent galt, hvis behandlingen bliver foretaget af kompetente læger eller sygeplejersker.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Botox skal vedligeholdes

Idéen med brugen af botox er, at der ikke er nogle synlige rynker, så længe man vedligeholder ens brug af botox, idet effekten af botox aftager efter tre til seks måneder. I praksis vil det sige, at man skal have en ny omgang botox to til tre gange om året for at vedligeholde resultatet. Mange tror dog fejlagtigt, at man blot skal have botox én gang for at reducere eller mindske ens rynker.

Det kan skyldes mediers måde at portrættere brugen af botox, da der som regel er mere fokus på virkningen af botox frem for fremgangsmåden og vedligeholdelsen.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk