Bosch advarer bilmærker: Det er farligt kun at lave elbiler


Den tyske industrigigant Bosch advarer bilproducenterne mod udelukkende at satse på elbilen.

Ikke bare den europæiske men hele bilindustrien gennemgå i disse dage et skift til elbiler. Og det med hastige skridt. Men måske går det for hurtigt, advarer den tyske industrigigant Bosch nu.

Bosch leverer foruden meget andet også dele til mange af verdens bilproducenter. Og her ser man klare ulemper i, at verden forlader sig på én energikilde alene. Nemlig strøm. Tyskerne henviser især til den nuværende energikrise skabt af russernes invasion i Ukraine.

I mange lande kan regeringerne ikke vide sig sikre på, om borgerne har strøm eller varme nok til vinteren. Et dilemma også danskerne står i.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Lige nu står vi overfor konsekvenserne af manglen på gas i Tyskland og Europa, og det kun fordi vi har forberedt os for dårligt med for få alternativer, siger Boschs mobilitets direktør Markus Heyn til avisen Stuttgarter Zeitung.

Heyn understreger, at bilindustrien og regeringer rundt omkring er nødt til at afsøge alternativer til elbiler der skal i en ladestander. Som eksempel nævner Bosch-chefen brint der i brændselsceller kan laves til strøm.

Og det er faktisk ikke første gang, Bosch advarer mod det meget ensidige fokus på elbiler. Sidste år kritiserede firmaets direktør Volkmar Denner lovgivernes fokus på at kvæle forbrændingsmotoren. En beslutning direktøren kalder for kortsigtet. Fra bestyrelsen i Bosch lyder det desuden, at man vil investere i forbrændingsmotoren mindst 20-30 år endnu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk