Ung knægt uden kørekort knaldet med 176 km/t i nødsporet!

En 21-årig mand uden kørekort kan efter en lidt for frisk køretur se frem til et hav af knap så pæne hilsner fra ordensmagten.

Han havde ikke kørtekort, bilen var ikke hans egen, og det gik alt for stærkt på Vestmotorvejen ved Ringsted. Og det tilmed i nødsporet. Alligevel valgt en blot 21-årig ung mand fra Køge at tage sig en tur bag rattet torsdag morgen i sidste uge.

Den lidt for friske kørsel blev uheldigvis for ham opfanget af en af politiets videobiler, som var på patrulje, fremgår det af døgnrapporten fra Midt-og vestsjællands Politi.

Her kunne videobilen optage, hvordan den unge chauffør lå og pressede den forankørende trafik, og da han alligevel ikke blev lukket forbi, gik det inden om i nødsporet.


Manden blev desuden målt til at køre 176,9 kilometer i timen på en strækning af motorvejen, hvor den højst tilladte hastighed er 130 kilometer i timen.

Da videobilen fik standset den 21-årige, viste det sig, at han slet ikke havde noget kørekort. Det havde han nemlig mistet ved en tidligere lejlighed.

DET BLIVER DYRT – RIGTIG DYRT!
Derfor blev den unge mand på stedet sigtet for både at køre uden kørekort, køre for stærkt og for tæt på andre, overhale højre om og køre uberettiget i nødsporet. Desuden kan ejeren af bilen se frem til en kedelige hilsen, da vedkommende har overladt sin bil til en person uden førerret.

Et hurtigt kig i færdselslovgivningens bødebestemmelser viser, at det bliver en dyr omgang. Alene det at blive stoppet uden kørekort koster 7.000 kroner i førstegangs-tilfælde. At overhale højre om på motorvejen koster 2.000 kroner plus ét klip. Mens hastighedsoverskridelsen koster 5.000 kroner.

Men udover en klækkelig bøde kan den 21-årige også forvente, at politiet vil have hans førerret, som han i forvejen ikke har det bedste forhold til, frakendt.

 


Reklame: