Bøderegn til bilister: deltog i ulovlig bildemo

Bildemonstration
Foto: Øxenholt Foto

Politiets bødeblokke udfyldte på det nærmeste sig selv, da cirka 100 biler lørdag aften samledes til uanmeldt demonstration i Aarhus.

153 sigtelser for lovovertrædelser – primært af færdselsloven – blev det til, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Selvom arrangementet ikke var varslet, som demonstrationer i Danmark skal være for at være lovlige, havde politiet lugtet lunten. Således var både det almindelige politi og færdselsbetjente på arbejde i det centrale Aarhus lørdag aften, det skriver TV2.dk.

Ifølge mediet er det Cars & Coffee Aarhus, hvis formand vi her på Boosted tidligere har bragt et interview med, som stod bag den ulovlige demonstration.


42 kørte for hurtigt, tre helt uden nummerplader
Klokken cirka 19 kørte de omkring 100 biler i samlet flok ind i det centrale Aarhus. Men for at flokken ikke skulle genere den øvrige trafik, valgte politiet at spærre flere veje af.

De cirka 100 biler fortsatte kort efter til Ingerslevs Boulevard, hvor man cirkulerede i længere tid. Dog uden at det generede den øvrige trafik, skriver politiet.

Ved 22.30-tiden forlod bilerne det centrale Aarhus. På det tidspunkt havde 42 bilister kørt for hurtigt, mens 27 ikke havde styr på lys og lygter, ligesom politiet skrev 13 bilister for at støje unødigt meget.


Fire bilister talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen, mens hele ni bilister ifølge politiet kørte overfor rødt og tre dukkede i biler uden nummerplader.