Bo fra Brøndby sælger den ultimative bus – tidligere fangetransport

Den ligner en amerikansk skolebus, som vi ser dem på Hollywood-film, hvilket den faktisk også er. Men der er mere til historien om Bos V8-bus, der nu kan blive din.

Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt… Selvom DBAs dyreste skolebus har 40 år på bagen, drejer hjulene fortsat uden problemer. Det skriver DBA Guide.

41-årige Bo Arleth fra Brøndby, der sælger den ikoniske amerikaner-bus, har nemlig passet godt på den. For den står uden så meget som en enkelte bule, ridse eller skræmme.

Det koster bussen
Bos amerikanske drøm kan blive din for den nette sum af 250.000 kroner. Du tænker måske, at det er lige i overkanten. Men slå koldt vand i blodet.


Den gule amerikaner-bus er nemlig ikke en helt almindelig bus. Bos bus fungerer som en tidsmaskine, der tager dig direkte tilbage til de amerikanske 80’ere. Derudover har bussen været brugt af amerikanske soldater.

Har du ikke 250.000 kroner, kan bussen måske alligevel blive din. For Bo er villig til at bytte. Men ikke med hvad som helst.

– Jeg vil eventuelt gerne bytte med Rolex, Hublot, Mustang, Camaro eller speedbåd/powerboat, forklarer Bo.

Træd ind i en tidslomme
Den ikoniske skolebus er af mærket International og er produceret af Blue Bird. Det er den originale, rigtige model, som den har set ud i årtier, fortæller Bo.

– Det er som at træde 30-40 år tilbage i tiden at køre i sådan en her. Alle skilte, knapper og andre dippedutter er nemlig originale. Bussen er, som da den trillede ud fra fabrikken, siger Bo.

Fra skolebus til fangetransport
Den famøse skolebus har lidt af en historie. Foruden at have transporteret skolebørn, har den også fungeret som fangetransport for den amerikanske marine.

– På de her legendariske, brune lædersæder har der siddet soldater på lange rækker, fortæller Bo.

Her har siddet alt fra skolebørn til straffefanger og soldater.

Mens bussen har været i Bos varetægt, har den været benyttet til galla- og studenterkørsel. Bussen har altså mange anvendelsesmuligheder.

Indbyggede ‘solbriller’
Solens skarpe stråler blænder dig, mens du triller ned ad landevejen, men du har desværre glemt solbrillerne hjemme på køkkenbordet. Det er en problemstilling, du aldrig vil opleve i DBAs dyreste bus. Bussen har nemlig indbygget en udfoldelig solskærm, der fungerer præcis som en par solbriller.

Er der derimod overskyet, glemmer du det straks, når du placerer dig bag rette på bussen. Det øverste stykke i forruden er nemlig blåtonet, hvorfor himlen altid synes blå.

 


Reklame: