BMW’s M-afdeling fylder 50 – det skal fejres!


Næste år fylder BMW’s M-afdeling 50 – det fejrer tyskerne med nye lakeringer og et særligt emblem.

For BMW M GmbH vil den 24. maj 2022 være en særlig dag. På majdagen kan tunerafdelingen nemlig fejre sit 50-års jubilæum. Tyskerne tyvstarter dog fejringen allerede til januar. Fra og med 1. januar 2022 vil BMW’s M-kunder nemlig kunne få biler i flere og med et helt særligt emblem.

Hvis bilen er udstyret med M Sport-pakke, vil kunderne kunne få det nye emblem. Og det gælder biler, der produceres fra marts 2022 og fremefter.

Det specielle emblem er inspireret af BMW Motorsports klassiske logo, ligesom det inderste vil være BMW’s almindelige logo i blå, mørkeblå og røde halvcirkler på en hvid baggrund. Den kombination har været forbundet med tunerdivisionen lige siden grundlæggelsen i 1972.Det særlige emblem kan monteres på både køler, bagklap og hjulnav.

Racerbiler fra BMW Motorsport GmbH har brugt et lignende emblem siden 1973, mens det tre-stribede M-logo fandt vej over på gadebilerne, da BMW M1 kom til verden i 1978. Hver farve har en betydning. Blå for BMW og rød for racerløb. Den violette farve – som senere blev erstattet af mørkeblå – symboliserer forbindelsen mellem de to.

BMW Motorsport GmbH blev i øvrigt til BMW M GmbH i 1993.

Flere farver og CSL’eren vender tilbage
Udover emblemet har BMW også annonceret 50 nye lak-muligheder. Alle farver vil – som BMW udtrykker det – have en ikonisk og historisk betydning for mærket. Farverne vil være tilgængelige på udvalgte modeller i løbet af 2022 – helt konkret betyder det, at farver som Dakar Yellow, Fire Orange, Daytona Violet, Macao Blue, Imola-rot og Frozen Marina Bay Blue alle vender tilbage.

2022 markerer ikke blot BMW M’s 50 år. Det er også året, hvor den første M3 Touring nogensinde kommer på markedet. BMW har gjort flere forsøg på en M3 Touring, men det er altså først med den nuværende (kommende) G81 Touring, at det bliver til mere end prototyper gem væk i en hemmelig kælder i München.

Desuden vender forkortelsen CSL også tilbage.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk