BMW X1 – Nu mere gennemført

bmw-x1-01

Den mindste af de efterhånden mange SUV’er fra BMW fås med enten forhjulstræk eller firehjulstræk. Her har vi fat i den, der trækker på alle fire.

At kalde den lille X1’er for en SUV er måske i virkeligheden at tage munden for fuld.

Uanset om vi vælger at kalde BMW X1 for en SUV, en SAV eller det måske mere passende  “crossover”, så er der sket en del fra første til anden generation. Væk er det kedelige stationcar-agtige look vi så forgængeren som – nu er BMW X1 blevet mere voksen og helstøbt at se på.

Der er også kommet mere plads i kabinen på den nye X1. Forklaringen er ganske simpel. Hvor forgængeren havde motoren liggende på langs er motoren nu at finde på tværs.
Dét har givet mere plads, hvor især de 85 ekstra liter i bagagerummet er tydeligt at se på trods af, at den nye X1’er faktisk er lidt kortere end forgængeren.


GIV DEN EN CHANCE
Er du stor fan af BMW studser du nok en kende over, at motoren i den nye X1 ligger på tværs. Det er jo ikke velset i de BMW-kredse, der sværger til række-sekseren og baghjulstræk, men giv den lige en chance.
Desværre er tiderne med buldrende sekscylindrede motorer ikke så store længere, og derfor er det kun naturligt, at også BMW vælger at hoppe med på effektiviseringsvognen.

Og det er faktisk ikke fordi den her tværsliggende firebenede motor er mærkbart anderledes i forhold til den traditionelle langsliggende bimmer-motor.

FREMRAGENDE FORBRUGSTAL
Jeg er selv en af dem, der forguder BMW’s sekscylindrede rækkemotor, men derfor kan jeg godt være objektiv i forhold til de andre motorer fra BMW. Lige præcis denne to-liters 190 hestes maskine med twinturbo gør det ganske glimrende.
Forbrugsmæssigt klapper jeg i mine hænder over resultatet, hvor den efter mine små 750 km i bilen, ramte et forbrug på 18.6 km/ltr.

Det er ganske enkelt fremragende i en bil, der trækker på alle fire hjul.
Jeg har også store roser til en pæn afstemning af styringen og et godt samspil mellem føling med vejen og en hurtig reaktion på små korrektioner.

Også på motorvejen gør den det godt, selv om jeg nok savner lidt mere fasthed ved hurtig kurvekørsel.

BMW X1 xDrive20d – Model xLine

Pris: kr. 801.426.- BMW X1 fås fra kr. 455.980.-
EU-miks: 20,8 km/ltr.
Motor: 2,0 R4
Ydelse: 190 hk ved 4000 omdr./min.
Moment: 400 Nm ved 1750 omdr./min.
Topfart: 220 km/t
0-100 km/t: 7,6 sek.
Bagagerum: 505 ltr.
Længde/Bredde/Højde: 444/182/160 cm

Artiklen er leveret af biltesteren.dk – læs resten af testen her

biltester

SE BILLEDERNE AF BMW X1 xDRIVE20d I GALLERIET HERUNDER

bmw-x1-01

Vil du læse videre? Få fuld adgang på 1 minut

Du har forsøgt at klikke ind på en artikel, der kun er tilgængelig for medlemmer.
Bliv medlem nu og få adgang med det samme - klik her!
Bliv medlem nu!  

Allerede medlem? Log ind herunder:


Reklame: