BMW vil male biler på en ny måde

BMW vil male biler på en helt ny måde. Teknikken er både hurtigere og mere energieffektiv end den almindelige måde at male biler på. Desuden går det hurtigere, siger fabrikken

Med deres nye måde at male biler på siger BMW, at man undgår overspray, og alligvel kan en bil nu males hurtigere end før.

BMW vil være de første til at bruge en helt ny måde at male biler på. I første omgang får de ansatte på Dingolfing-fabrikken i Bayern glæde af den nye lak-teknik.

Men den undgår BMW overspray, og man kan i højere grad end tidligere lakere en bil, ligesom kunderne ønsker det. Alligevel tager det nu kortere tid at male bilen. Det er i hvert fald, hvad mærket selv siger.

Derudover fremhæver mærket, at den nye måde at male biler på er mere energieffektiv. Den største forskel på den nye metoder og den tradtionelle måde at male biler på er dog, at lakken kan påføres uden at nogle dele skal skærmes af først.BMW tester foreløbig den nye lak-behandling på 19 M4 Coupéer i en særlig to-farvet lak.  Som det fremgår af videoen herunder, er det robotter der maler.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk