BMW vil lave veganer-sæder og rat “Det vil føles som læder”


Tyskerne siger selv, at de gør det for miljøets skyld. Der er flere ton CO2 at spare ved eksempelvis bare at lade rattet i en BMW være læderfrit.

Skoda laver sæder af plastik, og fra næste år vil BMW tilbyde vegansk interiør i 5-Serien. Det er altså ikke læder. Men tyskerne lover, at det kommer til at ligne og føles som læder.
Selv siger BMW, at de gør det for miljøets skyld.

Og så fordi de i Munchen forudser, at efterspørgslen på biler uden spor af læder vil stige markant i fremtiden. Noget andet er, at BMW ved at tilbyde et eksempel læderfrit rat i kommende modeller vil bringe brugen af animalske produkter i modelprogrammet ned under én procent.

LÆS OGSÅ: VILD VIDEO – SÅ LANGT GÅR BMW FOR AT GENBRUGE GAMLE BILER

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det oplyser mærket selv i en pressemeddelelse. Af samme skriv fremgår det desuden, at det læderfrie rat vil bidrage til at nedbringe C02-aftrykket i produktionen med 85 procent. Altså sammenlignet med biler med læder i kabinen.

For at skåne miljøet yderligere vil BMW desuden undgå at blande materialer som er svære at genbruge. Eksempelvis i fremstillingen af bundmåtter. Det vil, siger tyskerne, kunne spare 23.000 ton C02 om året. Derudover vil BMW kunne spare 1.600 kilo affald hvert år.

BMW er – modsat MINI – ikke gået så langt som til helt at droppe læderet. Sidste år fortalte Minis designchef Oliver Heilmer, at mærket ville droppe læder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk