BMW vil genopfinde rattet – nu skal det kunne folde

Foto: BMW AG

Hvad sker der for bilproducenterne og rattet i disse dage? Nu melder BMW sig i det kor, der vil lave om på rattet. Nu skal det foldes…

Det sker engang i mellem, at bilproducenterne har svaret på noget, ingen har spurgt om. For et par dage siden kunne vi her på Boosted.dk fortælle, at Hyundai har søgt patent på et rat med skærme i.

Og nu er turen så kommet til det seneste påhit fra München. Her mener BMW nemlig, at fremtiden rat skal kunne foldes sammen! Ja, præcis – foldes sammmen!

Og ligesom med Hyundai (.. og Teslas yoke-rat) ved vi det, fordi der er indgivet en patentansøgning. I BMW’s tilfælde er man gået til det tyske patentkontor med nogle tegninger, som kan ses længere nede i denne artikel.Af tegningerne fremgår det, at ratbunden skal kunne foldes tilbage. Det skal ske med nogle hængsler på bagsiden af rattet, og det egentlige formål er at give lidt ekstra benplads. Anordningen, siger BMW, skal bruge i semi- til fuldt selvkørende biler i fremtiden.

En anden grund til at lave rattet på denne måde er, at det kan mindske skader i forbindelse med trafikuheld. Det er i hvert fald fabrikkens egen forklaring.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk