BMW var det bedst sælgende bilmærke sidste år


Hvis man ser på premiumsegmentet i bilindustrien, så gik det i 2021 allerbedst for BMW. Alene på rene salgstal er der lang ned til listens nummer to.

BMW sad på tronen sidste år. Bayernfabrikken sendte nemlig langt de fleste premiumbiler ud på vejene i 2021. Der endda langt ned til listens nummer to – rivalerne fra Stuttgart, Mercedes.

For hvor der i 2021 blev solgt 2,2 millioner biler med BMW-emblem, solgte Mercedes ‘kun 2,05 millioner biler. Faktisk faldt Mercedes’ salg med yderligere fem procent i forhold til 2020 – et år hvor bilindustrien ellers var virkelig hårdt ramt af corona.

Selv på det amerikanske marked, hvor Tesla ellers buldrer frem, blev der solgt flest BMW’er. Dog skal tyskerne ikke vide sig for sikrer. Heller ikke selvom mærket faktisk har fabrikker i USA. Her produceres alle X5’ere eksempelvis. Ifølge analytikere på området kan 2022 nemlig blive året, hvor Tesla vil dominere det nordamerikanske marked.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Altså hvis man ser på rene salgstal.

 

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk