BMW satser på brintbilen: “Produktionen er begyndt”

Foto: BMW AG

BMW tror ikke på, at biler kører på det samme brændstof i fremtiden. Derfor sætter man nu gang i en lille mængde brintbiler. Biltypen rammer for alvor modelprogrammet senere.

Hvordan skal fremtidens transport se ud, og hvad skal den ultimativt køre på? Ingen ved det, alle taler om det. Nu forsøger BMW sig med brint og brændselsceller. I hvert fald har mærket fået grønt lys til at producere sidstnævnte.

Og faktisk er produktionen allerede begyndt. Det fortæller BMW’s administrerende direktør Oliver Zipse i forbindelse med åbningen produktionen. Den tager BMW sig i øvrigt selv af. Næste skridt på vejen bliver en lille produktion af konceptbilen X5 Hydrogen Concept, som mærket viste frem sidste år.

Energien fra brinten skal drive én elektrisk motor på bagakslen. I alt har brint-bimmeren 370 hestekræfter, hvoraf brændselscellen alene leverer de 170 af dem som hele tiden vil være til rådighed.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bilen bliver dog ikke én, du og jeg kan købe. I hvert fald ikke lige nu. BMW forventer nemlig ikke at have brintbiler på programmet før engang i 2024

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk