BMW: M3 Touring er her lige om lidt!


2022 bliver et stort år for BMW. Ikke bare fylder M-afdelingen 50 år, tyskerne sender også en M3 Touring på gaden – den første nogensinde! 

BMW har egentlig leget med tanken om en M3 Touring i mange år. For 20 år siden byggede fabrikken i München faktisk en E46 M3 Touring. Men desværre kun én, som nu står i BMW’s ‘hemmelige’ prototype-kælder.

Sådan skal det dog ikke være med G8x-generationen. Som stationcar – eller touring som BMW kalder det – kommer M3’eren nemlig for første gang i en udgave med fem døre.

Og den er lige på trapperne. Det fejrer BMW ved at frigive en ny video af den mest praktiske M3 til dato. Bevares, den er stadig godt camoufleret. Men vi ved allerede, hvad den kommer til at byde på. I hvert fald teknisk. Den kommende touring er nemlig identisk med sine to- og firedørs søskende i M4 og M3.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det betyder, at den mest potente model (Competition hedder den, red.) har 510 hestekræfter at gøre godt med. Den fås både med fire- eller baghjulstræk. Mens den sekstrins manuelle gearkasse er forbeholdt baghjulstrækkeren, for firehjulstrækkeren får/har allerede en 8-trins automatgearkasse fra ZF.

Altså hvis ikke BMW pønser på en vildere variant. Chancen for, at CSL-udgaven vender tilbage i år er nemlig også stor.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk